Waarom refurbished apparaten kopen voor uw bedrijf?
Computer

Als bedrijf wilt u genoeg apparaten hebben om de werknemers productief te laten zijn. Dit betekent dat u deze moet aanschaffen. U wilt natuurlijk steeds mee gaan met de tijd en de ontwikkelingen, en de apparaten moeten gemak bieden en de productiviteit van de werknemers verhogen. Als bedrijf kunt u er voor kiezen om apparaten nieuw te kopen, of te leasen, maar u kunt er ook voor kiezen om refurbished apparaten te kopen. Verder in dit artikel wordt uitgelegd wat deze term is en waarom dit interessant kan zijn voor uw bedrijf.

Wat wordt bedoeld met refurbished?

Dit woord is een Engelse term en de vertaling luidt ‘gereviseerd’. Dit is de bekende term in de wereld van computers en IT. Deze term houdt in dat oude producten worden verzameld, gecontroleerd, gerepareerd en daarna worden verkocht voor hergebruik. Dit betekent dus dat voor veel mensen oude apparaten die niet meer bruikbaar zijn, toch bruikbaar zijn. Hier voor wordt gezorgd door verschillende partijen. Is het dan interessant om deze apparaten aan te schaffen, en niet gewoon nieuwe? Verder lees je waarom het interessant is.

Goedkoper

De belangrijkste reden voor het kopen van refurbished apparaten is de prijs. De prijs van nieuwe apparaten is eens stuk hoger natuurlijk dan deze gebruikte apparaten. Het verschil is een veel gevallen erg groot en dit kan dus fijn zijn voor kleinere bedrijven waar het budget minder hoog is. Ook zijn deze apparaten gewoon goed bruikbaar en kunt u er veel mee. Het betekent wel dat u niet het nieuwste van het nieuwste hebt, en dus soms het nieuwe snufje mist.

Kwaliteit

Er wordt door veel mensen nog wel is getwijfeld aan de kwaliteit van refurbished apparaten. Dit blijkt niet waar te zijn. Door de controle, reparatie en andere werkzaamheden van de professionele partijen blijkt het dat het soms zo is dat deze apparaten nog wel is beter kunnen zijn dan nieuw. Net is ook al gezegd dat u niet de nieuwste snufjes zal hebben van de nieuwe apparaten, maar vaak zijn deze snufjes niet perse nodig.

Beter voor milieu

Deze apparaten zorgen voor meer duurzaamheid. Dit betekent ook dat het beter is voor het milieu. Apparaten weggooien en steeds nieuwe maken is slecht voor het milieu. Dit komt omdat voor het maken van nieuwe apparaten veel schadelijke stoffen vrijkomen. Deze schadelijke stoffen zijn erg slecht voor het milieu. Door apparaten in te leveren en te laten hergebruiken zorgt u ervoor dat er minder nieuwe apparaten moeten worden gemaakt.

Data verwijdering

U kunt uw oude computers laten opkopen door dezelfde bedrijven die ook refurbished apparaten verkopen. Voor deze computers kunt u een mooie prijs krijgen, en u bent direct uw oude niet te gebruiken apparaten kwijt. Ook zorgen deze partijen voor het verwijderen of vernietigen van de data die nog kan staan op de oude apparaten. Zo kunt u dus ook het lekken van data voorkomen.

Refurbished apparaten kopen

Net is al besproken waarom het interessant kan zijn voor uw bedrijf, maar het is wel belangrijk dat u op bepaalde punten let als u van deze dienst gebruik gaat maken. Ten eerste begint het natuurlijk bij de prijs. Als de prijs nauwelijks verschilt van een nieuw apparaat, dan is het misschien minder interessant. Ook is het belangrijk dat u weet wat de staat is van het product. Foto’s op internet kunnen soms niet het goede beeld geven van de status van een apparaat. Ook is het handig om te vergelijken tussen de verschillende professionele partijen. Hierbij controleert u dus ook de aanbieder. Als laatste is het ook belangrijk om te kijken naar de garantie. Wettelijk heeft u recht op een bepaalde garantie, en het is dus ook belangrijk dat u die krijgt. Als u de apparaten hebt, controleer deze dan direct. Vaak heeft u maar een bepaalde tijd om nog de apparaten in te ruilen.

Meer
artikelen