Refurbished computers

Je zou er niet meteen aan denken. Maar naast smartphones zijn er ook refurbished tablets en computers te verkrijgen. De refurbished betekenis blijft bij alle apparaten hetzelfde. Het elektronische apparaat is gebruikt, maar is daarna door experts gecontroleerd. Alle beschadigingen of defecten zijn gerepareerd voor verkoop. Hierdoor is het apparaat tweedehands maar met zekerheid 100% in orde. Dit is dus veel veiliger dan een tweedehands computer kopen op bijvoorbeeld marktplaats. Een refurbished computer is dus eigenlijk niet tweedehands. De computer krijgt in een nieuwe staat een nieuw leven. Dit is zeker goed voor het milieu en hierdoor een duurzame beslissing.

Waarom een refurbished computer?

Een refurbished computer heeft natuurlijk vele voordelen. Zo is de prijs van een computer die gereviseerd is, vele male goedkoper. Dit is erg effectief wanneer je geen hoog budget over hebt voor een nieuwe computer, maar je er wel echt één nodig hebt. De prijs kan honderden euro’s verschillen. Vaak is de prijs van een refurbished computer 50 tot 70% van de originele prijs.

Meer voordelen en garantie

Je weet ook zeker dat je een goed product koopt. De computers zijn grondig gecontroleerd. Dit betekent dat alle (mogelijke) defecten zijn gerepareerd en de computer weer een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Ook heb je altijd garantie op je refurbished computer. Het garantietermijn verschilt per winkel. Let op: een refurbished computer zonder garantie wordt verkocht door een niet erkende refurbished winkel. Bij deze winkels ben je dus niet gegarandeerd van de betrouwbaarheid van het product. Je moet er wel rekening mee houden dat het kan zijn dat er een paar kleine krasjes op het toestel zitten. Dit zijn er nooit veel en nooit hinderlijk voor de gebruiker. Het zijn dus echt hele kleine krasjes. Een refurbished computer of laptop kopen is een handige manier om geld te besparen. Ook draag je eens steentje bij aan het milieu.

Veiligheid van een refurbished computer

Een refurbished computer of laptop is altijd 100% gecontroleerd. De betrouwbaarheid van het product is dus hoog. Voordelige computers kan je ook tweedehands vinden op marktplaats, en vaak nog goedkoper. Het nadeel hiervan is dat er tegenwoordig steeds meer mensen worden opgelicht op marktplaats. Ook zijn toestellen via markplaats vaak niet 100% in orde. Verkopers laten vaak defecten van een telefoon achter schermen. Hier ben je dus niet op de hoogte van, waardoor het gebruik van de telefoon zwaar kan tegenvallen. Op een refurbished computer zit ook nog eens garantie.