Printer kopen

Printer kopen

Een nieuwe telefoon, laptop of printer kopen is voor sommige huishoudens financieel niet haalbaar. De nieuwe apparatuur is immers erg prijzig. Steeds meer Nederlanders kiezen er dan ook voor om aan refurbished apparaat aan te schaffen.

De overheid stimuleert de mens om milieubewuste keuzes te maken om de klimaatdoelen te behalen. De aanschaf van een refurbished toestel is, ten opzichte van een nieuw apparaat, milieubewuster. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een refurbished apparaat?

Voor de aankoop

  • Is het kopen van een refurbished apparaat daadwerkelijk voordeliger?

Op de website van de aanbieder van refurbished apparaten zal vaak de oorspronkelijke adviesprijs gegeven worden. Hierdoor lijkt de prijs voor een refurbished toestel een stuk voordeliger, al blijkt dat in praktijk enorm mee te vallen. Het is raadzaam om altijd even na te gaan of de aanschaf van een refurbished toestel voordeliger.

  • De staat van het product

De staat van een refurbished kan vaak gekozen worden door de koper. Daarbij worden vaak de uiterlijke verschillen beschreven, waardoor je het toestel kunt kiezen dat aan jouw wensen voldoet. Zo kun je kiezen voor een professionele printer met nauwelijks schade of voor een printer met zichtbare schade.

  • Vergelijken

Door te vergelijken kun je veel geld besparen. Het prijsverschil kan tussen refurbished aanbieders opmerkelijk groot zijn. De vergelijking kan je nog meer geld besparen!

  • Controleer op eventuele klachten

Tegenwoordig zijn er vele platforms waar mensen hun mening kunnen delen. Indien je twijfelt over een aanbieder kun je die platforms bezoeken om de meningen en eventuele klachten van klanten te lezen.

Na de aankoop

  • Goed controleren

Bij een refurbished aanbieder krijg je altijd minimaal 14 dagen bedenktijd. Zodra het pakket bezorgd is, zullen de 14 dagen in gaan. Gedurende deze dagen is het verstandig om het product goed na te lopen. Je kunt het apparaat immers zonder motivatie terugsturen en het geld terugontvangen.

  • Accu controleren

De accu is het onderdeel van een apparaat dat vaak het snelst slijt. Hierdoor is het raadzaam om een app of software in gebruik te stellen om de accu te laten controleren.

Meer
artikelen