Refurbished telefoons

Een smartphone is eigenlijk onmisbaar in het leven van elk persoon. Of je nou jong of oud bent, de makkelijkste en snelste manier om te communiceren met anderen is door gebruik te maken van een telefoon. Daarnaast biedt een telefoon nog vele andere voordelen in het dagelijkse leven. Denk aan het maken van mooie foto’s en video’s, een agenda bijhouden, muziek luisteren en het bijhouden van social media. Een telefoon is dus eigenlijk een belangrijk onderdeel en moet geen regelmatige besteding zijn. Telefoons hebben nou eenmaal niet de voordeligste prijzen. Voor een goedkopere versie kan je gaan voor een refurbished telefoon. Deze telefoon is na gebruik door experts gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Hierdoor heeft een gebruikte telefoon weer een nieuwe staat gekregen.

Opletten bij aankoop refurbished telefoon

Er zijn wel bepaalde dingen waar je rekening mee kan houden. Voor dat je een refurbished telefoon koopt is het belangrijk om te weten in welke staat je de telefoon wilt. Alle refurbished telefoons zullen een optimale werking hebben. De buitenkant kan wel per refurbished telefoon verschillen. Daarom zijn de refurbished telefoons verdeeld in verschillende groepen. Je hebt groep A, groep B en groep C. Een telefoon in groep A ziet er helemaal nieuw uit. Je zult dus nergens een krasje tegenkomen. Groep B kan wat gebruikerssporen bevatten, maar zal niet hinderlijk zijn. Telefoons in groep C zien er gebruikt uit, wel zullen ze goed functioneren.

Let op prijzen

Vergelijk ook altijd of de prijs van een refurbished telefoon echt veel voordeliger is. Vele refurbished bedrijven geven het toestel een prijs in vergelijking met de adviesprijs van het gloednieuwe toestel. De prijs van een gloednieuwe telefoon zal na loop van de tijd dalen. Sommige refurbished bedrijven passen dit niet meteen aan in het assortiment. Hierdoor kan het verschil in prijzen soms tegenvallen.

Let op garantie

Let op de garantietijd van een telefoon. Op elke refurbished telefoon zit garantie, maar per winkel kan de garantie enorm verschillen. Hoe langer je garantie hebt op je aankoop, des te betrouwbaarder is de winkel waar je het toestel wilt kopen. Op elke erkende refurbished winkel in Nederland zit een garantietermijn van 24 maanden. Dit is het garantietermijn wat je bij een gloednieuwe telefoon ook krijgt.